Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΕΓΑ ΕΥΕΡΓΕΤΗ-ΜΕΓΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Σπυρίδωνος Θ. Καμαλάκη

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το έτος 1939. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας και αργότερα συνέχισε τις σπουδές του σε Πανεπιστημιακές Σχολές στην Ελλάδα (Αθηνών) και στον Καναδά (Vancouver) λαμβάνοντας τα πτυχία της Φαρμακευτικής-Χημείας στις ειδικότητες Χημικού Φαρμάκων PhD, Οικονομικών και της Εργατικής Ψυχολογίας. Καθηγητής επί τιμή του Ρωσικού Κρατικού Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου του Νίζνυ Νόβγκοροντ. Ομιλεί πλην της Ελληνικής γλώσσης, την Αραβικήν, Αγγλικήν, Γαλλικήν και Τουρκικήν. Εταίρος κατά 40% του Διεθνούς Ομίλου Sangari-Camalaki που επιδίδεται στον εξοπλισμό τεχνικών σχολών μέσης, ανωτέρας και ανωτάτης παιδείας με γραφεία σε 14 χώρες ανά τον κόσμο. Πρόεδρος του Συνδέσμου ΕλληνοΑιγυπτιακής Φιλίας από το 1993 με σημαντικές πρωτοβουλίες για την σύσφιξη φιλικών, πολιτιστικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδος Αιγύπτου. Το έτος 1993 ανεκηρύχθη ως ο καλύτερος μάνατζερ επιχειρηματίας της χρονιάς. Πρόεδρος φιλανθρωπικών σωματείων, με μεγάλη φιλάνθρωπον δράσιν, έχει χαρακτηρισθεί ως ο ²άνθρωπος που κάνει πράξη την φιλανθρωπία². Επί μια πεντηκονταετία και πλέον (από το έτος 1957) εργάζεται για την ευημερία του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Πρόεδρος της Αρχαίας Πατριαρχικής Τάξεως Σάββα του Ηγιασμένου.
Ως επιβράβευση των σημαντικών προσφορών και πρωτοβουλιών έχει ανακηρυχθεί Μέγας Ευεργέτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής και προήχθη από Άρχων Μέγας Ρεφερενδάριος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας εις Άρχοντα Μέγα Λογοθέτη. Έχει τιμηθεί με πλήθος διακρίσεων, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τον Χρυσό Σταυρό χιλιετηρίδος του Αγίου Όρους (1963) και του Αποστόλου Ανδρέα από το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων με τον Δάφνινον εστεμμένον Σταυρόν και από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με τον Μεγαλόσταυρον του Αγίου Σάββα και του Αγίου Μάρκου. Επίσης φέρει τον Μεγαλόσταυρον του εκκλησιαστικού Τάγματος του Αγίου Λαζάρου ως και του Τάγματος του Λέοντος του Ορέλ της Βραζιλίας.
Έχει εκδόσει τις ακόλουθες μελέτες:
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΜΑΡΚΟ
ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ τόμος 420 σελίδων. Μεταφράζεται εις την Αγγλικήν και Ρωσικήν.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ εις την Ελληνικήν, εκτυπώνεται μετάφρασις εις Αγγλικήν, Γαλλικήν και Αραβικήν.

Τόμος εις Ελληνικήν και Αγγλικήν δια τα ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.

ΕΛΛΑΣ – ΡΩΣΙΑ Η μακραίωνος σχέσις των δύο λαών εις την Ελληνικήν και Ρωσικήν.

Υπό έκδοσιν    ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΟΦΦΙΚΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ.
                        ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ
                        ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ
                        ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣ ΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ,
                        Περί ψυχής, Πίστεως και η επί του Όρους ομιλία.
                        ΑΓΩΓΗ Αναμνήσεις από ένα δάσκαλο.   


Τον Μάιο του 2011 η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας
κ.κ. Θεόδωρος Β¢ εγκαινίασε αίθουσα η οποία φέρει το όνομα ²ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΜΑΛΑΚΗ².

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου