Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

BΡABEYΣH ΡΟΤΑΡΥ ΑΘΗΝΩΝ : ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΝΤΟΘΑΝΑΣΗΣ ΩΣ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ -ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ -ΑΝΘΡΩΠΟΣ.








Γεννήθηκε στην Καλαμάτα  Μεσσηνίας στις 14-09-1946 όπου περάτωσε και τις Γυμνασιακές σπουδές του . και εισήχθη μετά από εξετάσεις στην Νομική Σχολή του Aριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και έλαβε το πτυχίον της Νομικής Σχολής με τον βαθμόν ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ .
      
       Υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός  Στρατολογίας.
      Διετέλεσε βοηθός και Επιστημονικός συνεργάτης  στις έδρες του Ρωμαϊκού Δικαίου , και του Διεθνούς Δικαίου και των καθηγητών Νικ.Πανταζόπουλου και Δημ.Κωσταντόπουλου

      Παρακολούθησε μαθήματα Εμπορικού Δικαίου στο Loyola Univercity Illinois U.S.A.

        ΄Εχει γράψει πλείστες μελέτες που αφορούν θέματα εξυγείανσης προβληματικών επιχειρήσεων και την διαδικασία πτωχευτικής αποκατάστασης και συμβιβασμού.
  
        Από το έτος  1971  που έλαβε τον τίτλο του Δικηγόρου είναι μέλος  του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας  και ασκεί Δικηγορία σε θέματα Εμπορικού Δικαίου  με εξειδίκευση στην εξυγειάνση προβληματικών επιχειρήσεων, Οικονομικό έγκλημα  και το πτωχευτικό Δίκαιο .

          Το 1974 έγινε δεκτός και μέλος του Ροταριανού Ομίλου Αθηνών  όπου από το έτος αυτό  και μέχρι σήμερα  υπηρετεί το Ροταριανό ιδεωδες του Υπηρετείν τον συνάνθρωπο και έχει διατελέσει  δύο φορές Πρόεδρος και  δεκάδες φορές  Αντιπρόεδρος ,Γενικός Γραμματεύς  και μέλος του Δ.Σ.

           Καθόλην την διάρκεια της Ροταριανής θητείας του διεκρίθη δια την προσήλωση της σκέψης του στον άνθρωπο και η αγάπη του για τον άνθρωπο στα πλαίσια του ρόταρυ με την σημαίνουσα θέση του μέλους του Ρ.Ο.Α. τον εμεγάλυνε και τον έστρεψε από τον θεωρητικό λόγο στην πλούσια κοινωνική δράση. Δράση της οποίας κίνητρο ανέκαθεν υπήρξε πάντοτε ο άνθρωπος και κριτήριο ο σεβασμός και η υποταγή στην δημοκρατική νομιμότητα.

     Η πολυσήμαντη και πολυεπίπεδη προσφορά υπηρεσιών του στον Ροταριανό όμιλο, σε συνδυασμό με την σεμνή και αθόρυβη παρουσία του έχει πανελληνίως αναγνωρισθεί γεγονός που έχει προσδώσει στην προσωπικότητα του ακτινοβολία, αναγνωρισιμότητα και ευρεία απήχηση.

     Υπηρέτησε και υπηρετεί με τον ίδιο αρχικό νεανικό ενθουσιασμό, χωρίς δόλο και αμείωτη αγάπη, με ξεχωριστή συνέπεια και ζηλευτή ευσυνειδησία το καλό του Ροταριανού  ομίλου
    
     Ο Αθανάσιος Κοντοθανάσης είναι μια αέναη, αυτεξούσια, δυναμική και ακτινοβολούσα προσωπικότητα, ένας κατεξοχήν κοινωνικά προοδευτικός άνθρωπος, ένας συνειδητός Ορθόδοξος Χριστιανός, ένας Ελληνολάτρης—Πατριώτης χωρίς σοβινιστικές εξάρσεις και ταυτόχρονα Πολίτης του Κόσμου με λατρεία στην παράδοση και στον Ελληνικό Πολιτισμό που δεν χάνει την οικουμενική του λάμψη.

Απλός και αλύγιστος, αυστηρός και γλυκός, λιγομίλητος και εκρηκτικός, ηφαιστειώδης και δωρικός, γενναιόψυχος και ιδιοφυής, ευαίσθητος και αποφασιστικός, οραματιστής και δημιουργός ο Αθανάσιος Κοντοθανάσης, σε μια χρονική συγκυρία που οι εποχές αλλάζουν, αποδεικνύει με την κρυστάλλινη και ανεπίληπτη πολυσχιδή διαδρομή του, είτε ως νομικός, είτε ως άνθρωπος, ότι το ήθος και το αριστεύειν δεν είναι χρονικές αξίες που υπόκεινται σε εκπτώσεις.             
Ο Αθανάσιος Κοντοθανάσης είναι μια ολοκληρωμένη ροταριανή προσωπικότητα, που ξέρει να συνδυάζει την πίστη στις αρχές και τον αγώνα για την επικράτηση τους με τον διάλογο και την μετριοπάθεια. Σε ότι σκέφτεται και πράττει πειθαρχεί στην αρχή του μέτρου υποτασσόμενος στην ύψιστη εντολή της Ελληνικής Σοφίας, δηλαδή στο μέτρο, το οποίο επιβάλει την συνέχεια και την συνέπεια στους λόγους και στις πράξεις των ανθρώπων.

         Φροντίζει με ιδιαίτερη συνέπεια να εκπληρώνει στο ακέραιο το χρέος του ως άνθρωπος, σύζυγος , πατέρας, νομικός, συνεργάτης και φίλος. Οικοδόμησε την οικογένεια του επάνω σε γερά και καθαρώς Ελληνικά θεμέλια, αυτά που ταιριάζουν στην αγωγή και την παράδοση του. Η ελευθερία και η τάξη οργανικά συνδυασμένες, συνθέτουν ως σταθερές αρχές την αλήθεια που βιώνουν αγόγγυστα παρά τον εν δυνάμει αυταρχισμό και δεσποτισμό του, τα σεβαστά και αγαπητά μέλη της οικογενείας του, τη γλυκύτατη και οικεία σε όλους μας συζυγόν του κα Τζένη και τη μικρή νεαρά διάδοχο και συναδελφό του πλέον,  Ελένη—Βασιλεία που μόλις χθές περάτωσε τις  εξετάσεις για να καταστεί και αυτή μέλος της οικογενείας της Νομικής Επιστήμης με την επιτυχή εισδοχήν της ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.. Ο ροταριανός στρατιώτης της αγάπης και της ελπίδας, ο γενναίος φρουρός του ρόταρυ με την εφηβική ψυχή και το απαράμιλλο ευγενικό ήθος, μας προσκαλεί και μας προτρέπει να τον ακολουθήσουμε σε ένα μαραθώνιο ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, σκοπεύοντας μακριά!!!! Γιατί όπως συνηθίζει να λέγει σε φίλους, αν δεν σκοπεύει κανείς μακριά δεν φτάνει και δεν βρίσκει ποτέ τον στόχο του.                                                         
  
Aυτός λοιπόν ο άνθρωπος, ο φίλος, ο επιστήμων, ο νομικός, ο οικογενειάρχης  και  εξέχων Ροταριανός συνάδελφος με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου τιμάται απόψε        Τον συγχαίρουμε και του ευχόμεθα καλή υγεία ,ατομική και οικογενειακή ευτυχία και είμεθα βέβαιοι ότι ο αγαπητός Θανάσης θα συνεχίσει  με τον ίδιο ζήλο την όλη μέχρις σήμερα Ροταριανή προσφορά του προς τα ιδανικά και ιδεώδη του Ρόταρυ διότι πρώτιστον αγαθόν είναι το ΥΠΗΡΕΤΕΙΝ.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου